27 February 2017

PROMOSI NURRAYSA CHINESE NEW YEAR SALE TINGGAL 2 HARI LAGI

ASSALAMUALAIKUM..

nurraysa

promosi chinese new year sale nurraysa,, tinggal 2 HARI LAGI.... masih sempat kalau nak merisik produk nurraysa ni.. nak tahu lanjut promosi apa yang tengah berlangsung boleh klik kat side bar sebelah kanan blog.. ada wani letak gambar promosi, klik situ terus ke entri.. wani nak ingatkan jerr..

dalam masa yang sama, esok juga tarikh tamat giveaway ya ..serentak habis promosi  CNY , wani tutup giveaway ni.. sesiapa nak join lagi tu masih sempat lagi... sila klik SINI  

wani nak ucapkan terima kasih buat customer  customer yang sudi wassap wani, merisik pasal produk nurraysa ni.. at least, wani dah terangkan apa yang patut tentang produk nurraysa dekat customer.. 

tunggu apa lagi ya, wassap wani cepat di 012 982 3590.. wani sedia membantu taww.. :D

nurraysa

26 February 2017

DADIH YAM FLAVOUR

ASSALAMUALAIKUM...

Dadih perisa keladi

Panas cuaca lately, masa wani pergi kat supermarket baru - baru ini,  wani terpandang serbuk dadih ni, rasa dah lama tak buat, dulu selalu rajin beli, agak lama jugak la. Dah macam rindu nak makan. 

Ingat masa kat uni dulu, selalu beli yang student buat, tapi kotak yang mengandungi bekas dadih ni letak kat  depan pintu masuk asrama. Kadang - kadang stand by nak beli sebab cepat habis dadih ni, rajin la student nak cari duit, buat side income, kita jugak yang tak rajin.. :D semangat bisnes dah ada dah zaman student,. Kenapa lah kita tak macam dia. 

Cuma ada tulis nota,  duit letak dalam bekas kat tepi kotak tu. Ishh. Wani terfikir kalau lah yang pembeli ni tak jujur, nak buat jahat, boleh ambil saja dadih ni.. masa tu jual Rm 1 sebekas. Oklah wani rajin nak tunjuk step by step masak dadih haa.. sebenarnya kat belakang packing ni pun dah boleh baca dah.. saja kan . Tapi cara wani buat lain, sebab wani tak suka gabungkan terus dengan susu cair nak tunggu didih .. lama tuuuuu

jadinya cara macam kat bawah, sebab apa wani tak nak letak susu cair terus, susu cair ni sebenarnya ia tak boleh nak didih lama sangat atas dapur, ia macam jadi pecah molekul.. aikss dah belajar sains.. :D sebenarnya bereksperimen.. kalau kita nak buat puding letak susu cair, pun tak boleh nak kacau lama atas dapur.. kacau- kacau sekejap terus tutup..nanti ia tak cantik nampak bintik-bintik macam tuuu.. 


didihkan air atas dapur, dalam periuk tuuuu dah masukkan gula, wani guna 1 cawan..ikut cawan kat dapur jerr hii.. kalau ikut kira kena sukat .. wani malas bab main sukat ni :D. air ikut arahan dalam packaging tuu .. kena tutup periuk tuuu, baru air mendidih cepat


buka tudung periuk.. air dah panas,, dah mendidih, gula dah cair. kita kecilkan api sekejap yaa


masukkan serbuk dadih ke dalam periuk. periuk yang wani guna ni dah ngam ngam dengan sukatan air, nasib tak limpah keluar


dah masukkan kesemua serbuk dadih,, api kecil sikit ya


kacau sampai serbuk dadih tuuu dah larut.. kena kacau lama sikit..


part last sekali ,lepas tu, baru masukkan susu cair,


kacau lagi sampai sebati, api memang kena kecil lah ya, kacau dalam 3 ke 4 minit boleh tutup api.. boleh la letak dalam bekas- bekas kecil,,,
satu paket ni banyak dapat kalau tengok dalam periuk tuuu nak dekat bibir  periuk taww... lepas tak ada bekas kecil, wani pergi letak dalam bekas besar hii.. tengoklah gambar kat bawah.. :D..
3 hari dah licin.. sebab tak ramai pun family members dalam 4 orang.. sikit - sikit makan.. cukup 3 hari baru habis.. lagipun telan -telan macam tu.. sejukkkk tekak..

apa lagi dapatkan produk ini di pasaran.. ;D  macam-macam perisa ada kan , tapi kalau yang pelik - pelik wani tak berapa boleh makan.. yam flavour ni sedappppp..

Seriously, dah tunjuk step by step buat  dadih :D



MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Ceritaku (237) Cake Recipes (50) Giveaway (37) advertorial (34) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Contest (24) NOXXA PRESSURE COOKER (23) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (10) My Blog (9) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Masakan Pasta (7) Bubur / Desserts (6) Cooking & Baking Tips (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Masakan Seafood (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Salad Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Sambal Resepi (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign