Lazada Malaysia

27 April 2017

YANG DI-PERTUAN AGONG SULTAN MUHAMMAD V

ASSALAMUALAIKUM...

YANG DIPERTUAN AGONG

 minggu ni dah minggu terakhir bulan 4 dah .. sekejap nya masa berlalu kan..bulan puasa pun tak lama dah .. korang dah bersedia ke nak sambut ramadan almubarak..  blog ni pun dah beberapa hari sepi tanpa entri.. sebelum blog jadi bersawang, nak up entri hari ini, wani pun tak lama nak busy pulakssss..adik beradik balik ramai berkumpul sebab hari sabtu ni ada majlis akikah anak saudara... pulaksss...

pada tarikh keramat 24 hari bulan lepas ,, di mana seluruh rakyat Malaysia dapat menyaksikan sendiri coronation day iaitu hari pertabalan rasmi Yang Di - Pertuan Agong yang ke 15.. iaitu Sultan Muhammad V, Sultan Kelantan.. wani pun tengok live kat tv 1.. hari tu.. rasa macam sebak dan terharu sebab akhirnya giliran Sultan Kelantan yang dipilih untuk menjadi Yang DiPertuan Agong..alhamdulillah .. serius muka Agong .. kita.. sebab itu kena buat jugak coretan kat sini... tak tahulah bila pulaks akan sampai giliran sultan Kelantan balik..barangkali nanti title nenek pulakss kot huuu..kalau wani tak buat entri ini.. tak ada kenangan la kat sini..

hari pertabalan Tuanku bersempena jugak denga hari israk Mikraj.. bila tengok sendiri pertabalan rasmi agong begitu besarnya kuasa raja di mata masyarakat dunia.. semua kedutaan asing ada....

semoga Malaysia di bawah pemerintahan tuanku sentiasa dalam lembayung rahmat Allah,. dan dapat memerintah seadil -adilnya.. Sultan Kelantan ni semasa arwah Tok Guru ada, Tuanku jadi anak didik beliau.. gambar semua ni wani ambil dekat official page berita harian online

entri pendek je lah hari ini,, long live the king.. Allahu Akbar.

yang di pertuan agong

24 April 2017

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

ASSALAMUALAIKUM...




bila dijemput ni segan la pulak tak nak join kan.. tak apalah akak join lah ya Syed...:D. tak nak lah nanti orang kata sombong lak.. lagipun nak support blogger baru ni .. perasan dah makin ramai dah blogger - blogger baru ni.. semoga terus berblogging ya..slow - slow tak apa .. naik turun tu macam biasa dah adat berblogging hiii

Cikgu Syed tengah cari bloglist tapi bila tengok senarai list blogger yang join tu ..WOW ramainya... ada harapan ke tak la blog ni nak jadi senarai hahah..yang ramainyaaa dipelopori oleh blogger wanita.. apa lah keistimewaan Syed ni di mata mereka yaa :D..makin lama makin femes betul.. apa yang pasti bila pembaca suka membaca setiap entri kita, itu bermakna .. Syed  dah ada your own style in blogging.. be yourself...!..itu kuncinya.. 

lagipun Syed ni suka blogwalking memang rajin.. ada lah yang nak singgahnya :D.. oklah tu buat semua orang ingat dekat Syed.. setiap kali, kalau wani pergi terjah nak blogwalking blog orang lain.. ada laaaaa muka Syed sorang ni .pergi blog ni muka dia,, blog sana pun muka dia... hahah.memang rajin sungguh... 

oklah suka baca blog Syed ni .. penyampaian blog amat santai,, buatkan orang baca pun relax jerr,, bila kita baca tu.. kita melayan sekali perasaan dan emosi kita ... macam kita dok bercakap jer dengan dia.. padahal baca kat blog jerr pun kan. :D.. begitulah uniknya BLOG SEORANG SYED...sebab tu ramai sangat yang mudah mesra dengan Syed ni.. 

oklah Syed akak dah puji melangit dah ni .. :D..jadi sesiapa nak bermesra dengan Blogger Syed ni bolehlah join segmen.. menang tak menang tu belakang kira. yang penting eratkan silaturahim sesama blogger..lebih -lebih lagi yang newbie di luar sana







MY BELOVED FOLLOWERS,, THANKS

Google+ Followers

Labels

Ceritaku (240) Cake Recipes (51) Giveaway (41) advertorial (35) NOXXA PRESSURE COOKER (26) Contest (25) Sudut Agama (25) Chiffon Cake (24) Masakan Ikan (22) Cooking & Baking & Kitchen Tips (21) Biskut Resepi (18) Masakan Ayam (16) Masakan Cina (15) Masakan Sayur (13) My Blog (13) Baking Tips (11) Brownies Resepi (11) Segmen (11) Beverages/Minuman/juice (8) Cheese Cake (8) Pudding/Jelly (8) Resepi kuih muih (8) Cooking & Baking Tips (7) Masakan Pasta (7) Masakan Seafood (7) Bubur / Desserts (6) Masakan Acar/Kerabu (6) Masakan Daging (6) Puff Pastry Resepi (6) Coklat Resepi (5) Cupcake Resepi (5) D.I.Y & Kraft (5) Greetings (5) Holy Journey (5) Homemade Recipes (5) Jalan-Jalan Cari Makan (5) Masakan Menu Kampung (5) Masakan Sup (5) TIPS KESIHATAN (5) Agar-agar Resepi (4) Cerita Merdeka (4) Hari Raya (4) Informasi (4) Muffins (4) Resepi Kuih Bingka (4) Tauhu/Tofu Resepi (4) The Ads (4) Aiskrim Resepi (3) Apam Resepi (3) Apple Resepi (3) Cucur (3) Jom Kenal (3) Kerepek/Snack (3) Mee (3) Salad Resepi (3) Sambal Resepi (3) Tart Resepi (3) Masakan Laksa (2) Pau Resepi (2) Pie Recipes (2) Roti/Bread (2) Souffle recipes (2) TIRAMISU RECIPES (2) granola/muesli bars (2) nuffnang (2) Blondies Resepi (1) Burger (1) Grilled Foods Recipes (1) Istilah masakan (1) Masakan India (1) Masakan Nasi (1) Masakan Telur (1) Media (1) Meringue Kisses Recipes (1) Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd (1) Minyak Herba Asmak (1) Pancake (1) Pavlova Recipes (1) Salad Dressing Resepi (1) Tahukah anda (1) Torte Cake Resepi (1) Tuiles Resepi (cookies) (1) food review (1) google adsense (1) minyak asmak (1) penawar asma (1) penawar asma pada bayi (1) sardine (1)

Blog Wani Sukarno Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign